logo

Els bàsics de l’estil nòrdic

decoracion-nordica

L’estil nòrdic, també conegut com estil escandinau, és originari de Noruega, Suècia i Dinamarca és un dels estils a nivell de decoració i arquitectura més coneguts del món, que es caracteritza per ser senzill, funcional i còmode. I ara està molt de moda! És per això que et donem algunes pinzellades dels bàsics de l’estil nòrdic.

COLORS

És típic l’ús del color blanc en la decoració nòrdica. És el color estrella per pintar les parets, tot i que és cert que és normal trobar una paret entre totes pintada d’un color o entapissada amb paper més modern per donar-li color.

El gris i el beige són dos colors neutres que se solen utilitzar per combinar amb el blanc de la casa. Per exemple, un sofà d’algun d’aquests dos colors seria ideal per respectar l’estil nòrdic. Si vols, també pots utilitzar el marró de cara als mobles, t’ajudarà a donar un toc de color a la casa.

En l’estil escandinau és típic també utilitzar, a vegades, colors estridents com el taronja, el verd poma, blau cel o groc per a decorar. Això sí: sempre sobre un fons completament blanc.

ELEMENTS NATURALS

Utilitzar materials naturals és molt escandinau. La fusta és el material per excel·lència, no importa el tipus o el color. Però aquest estil també deixa lloc al cuir, molt utilitzat en els sofàs o cadires, i, per suposat, les plantes! Sempre donen un aire molt natural, encara que siguis mandrós i les compris de plàstic 😉

MINIMALISME

El estil nòrdic no requereix de molt mobles, la qual cosa permet que puguis invertir en mobles de millor qualitat. És per aquesta raó que es diu que l’estil escandinau és molt funcional, perquè no pretén omplir la casa de trastos, sinó de mobiliari que sigui vertaderament útil.

No obstant, és comú decorar la llar amb quadres amb grans marcs o bé varis de més petits formant un collage.

I és molt important que a casa teva hi hagi llum natural! Si no pot ser perquè és una casa o pis interior, no et preocupis, hi ha moltes opcions d’il·luminació econòmiques i ideals!

Leave a Reply

*

captcha *

Translate »