logo

Frank Gehry, l’arquitecte del Guggenheim

Guggenheim-Bilbao

Darrere d’aquesta espectacular obra de Bilbao, caracteritzada sobretot per les seves formes curvilínies i retorçades, recobertes per pedra calcària, cortines de cristall i planxes de titani, té molt en comú amb el seu autor, l’arquitecte Frank Gehry.

Frank Gehry és un arquitecte amb fans i detractors per igual, ja que les seves obres t’agraden o no, però indiferent no et deixen.

Alguns el titllen d’arquitecte de l’espectacle o starchitect i si ens fixem amb el Museu Guggenheim o el Disney Hall de Los Ángeles és ben llògic. Però ell es defineix pas com a tal, ja que les seves obres tenen un ús, estan pensades per satisfer unes necessitats determinades i, que passat el temps, “segueixen funcionant” com el primer dia, segons Gehry.

Si és així, per què impressionen tant els edificis que ell dissenya? Bé, Gehry considera que les ciutats han de tenir icones, és igual si responen a una biblioteca, a un hospital o a un museu. Però afirma que “quan passin 100 anys, la gent veurà aquests edificis i es preguntarà què són. I per sobre de tot seran art”.

Per bé o malament és una forma de veure i el que està clar és que en Frank Gehry segueix al peu de la lletra seva filosofia.

Leave a Reply

*

captcha *

Translate »